Wat is dropshipping en waarom is er voor gekozen?


Wat is dropshipping?

Dropshipping is een logistieke oplossing voor webwinkels.
In plaats van zelf een voorraad bij te houden, doet een ander (meestal de fabrikant of leverancier) dit voor de webshop.

Zodra je een product bij Hip-Wonen.nl koopt, sturen wij de order door naar de dropshipleverancier.
Deze zorgt er dan voor dat het pakketje naar je verzonden wordt, hiermee houden wij het complete logistieke proces dus buiten de deur.

Waarom hebben wij voor dropshipping gekozen?

Dropshipping heeft vele voordelen, voor ons en ook voor de klant!
Hieronder lees je precies wat de belangrijkste voordelen zijn:

1: Tijdens ziektes en of eventuele vakanties kan Hip-Wonen.nl ondanks minder personeel, gewoon nog steeds bestellingen aannemen en of bezorgen. Ons personeel kan indien nodig, namelijk gewoon vanuit hun eigen huis alsnog werkzaamheden uitvoeren.
2: Hip-Wonen heeft geen eigen voorraad, dus lopen wij minder risico en hebben wij minder opslag ruimte nodig. Het hele logistieke proces blijft dus buiten de deur, hierdoor hebben wij meer tijd om onze website (d.m.v. optimalisatie & marketing) zo hip mogelijk te houden!
Wij hebben natuurlijk vooral veel meer tijd en aandacht voor onze klantenservice, hierdoor reageren wij altijd zo spoedig mogelijk en proberen wij altijd zo behulpzaam mogelijk te zijn!
3: Wij streven naar een hip assortiment, met producten die voldoen aan de prijs/kwaliteits-verhouding. Wij kunnen door dropshipping, eenvoudig testen of producten goed genoeg zijn en of de producten ook aanslaan. Op die manier zorgen wij voor een altijd (wisselend) hip assortiment, de webshop heeft natuurlijk niet voor niets de naam: Hip-Wonen.nl!

Helaas zit er aan elk voordeel natuurlijk ook altijd een nadeel!

Hieronder lees je precies wat de nadelen van dropshipping kunnen zijn:

1: Bestellingen zijn bij ons niet vooruit te bestellen, wij kunnen namelijk helaas geen producten reserveren.
2: Wij zijn niet de officiële verzender, dit is dankzij de nieuwe privacywet soms erg vervelend. Wij zijn namelijk een tussenpersoon en wij mogen dan bijvoorbeeld niet rechtstreeks met de bezorgdienst in contact komen over een bestelling van onze klanten, dit moet de dropshipper voor ons en onze klanten doen.
3: De product prijzen kiezen wij niet volledig zelf, dit hangt af van de inkoopprijs die de dropshipper hanteert. Hierdoor kan een er wel eens prijsverandering plaats vinden, wij doen er uiteraard alles aan om zo voordelig mogelijk te blijven!
4: Wij zijn niet verantwoordelijk voor de levering, hierdoor kunnen wij bijvoorbeeld niet zelf de bezorgdienst uitkiezen. Ook hebben wij hierdoor eventuele magazijn, verzend of beschadiging problemen, niet zelf in de hand. Dit houd natuurlijk niet in dat wij geen verantwoordelijkheid op ons nemen, wij streven naar een uitstekende klantenservice en wij doen er natuurlijk alles aan om welk probleem dan ook zo goed mogelijk voor de klant op te lossen!

Heb jij nog verdere vragen of opmerkingen over dropshipping?

Plaats deze dan gerust in de reacties onder deze post, of neem contact met ons op via fb of e-mail: Info@Hip-Wonen.nl

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Plaats reactie